top of page

natuur

Wassenaarse slag

Het Wassenaarse strand wordt ook wel de Wassenaarse Slag genoemd.

 

Om de Wassenaarse Slag te bereiken moet je eerst de klip op en vervolgens rij je door het duingebied naar het strand. Je kan de Wassenaarse Slag zowel op de fiets, wandelend, scooter of auto bereiken. Kom je met de auto dan zijn er twee betaalde parkeerplaatsen: De Kuil en De Zeelust.

 

Ook heeft het strand in Wassenaar een reddingsbrigade. Deze is in de zomermaanden juli en augustus elke dag aanwezig tussen 10.00 en 18.00 uur. In de maanden mei, juni en september is de reddingsbrigade aanwezig in de weekenden. De reddingsbrigade herken je aan de rode shirts en de toren die staat aan de linkerkant als je het strand op komt.

dacaeeab-32fa-453d-9249-fe9fc007d879.JPG

Meijendel

Meijendel is een prachtig duingebied en onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Hier kun je heerlijk fietsen en urenlang wandelen. Je ontdekt het bos en de hoge duinen. Ook kun je mooi uitkijken over de infiltratieplassen, die belangrijk zijn voor de waterwinning. Het gebied is erg rijk aan verschillende plant- en diersoorten. De afwisseling in het gebied maakt van elk bezoek een avontuur.

In welk seizoen je het gebied ook bezoekt, er zijn altijd mooie taferelen in Meijendel te ontdekken. In het voorjaar bloeien meidoorns en in de herfst zijn er veel paddenstoelen te vinden. Tegen de schemering laten veel reeën zich zien. Wie in het voorjaar door het duingebied loopt, kan genieten van een keur aan vogelgeluiden. Meijendel behoort dan ook niet voor niets tot de top tien van de meest vogelrijke natuurgebieden van Nederland. Bovendien komen nergens anders in Nederland zoveel nachtegalen voor.

EXTRA TIP: Een korte stop bij Boerderij Meyendel voor de aller lekkerste pannenkoeken! Ze zijn elke dag geopend van 09:00 tot 19:00.

Meijendelseweg 36
2243 GN Wassenaar

IMG_4959.JPG
bottom of page